مسعود پالیز، متخصص داخلی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص زمان مصرف قطره آهن به کودکان و نوزادان اظهار کرد: مکمل آهن برای کودکان معمولاً به صورت قطره آهن است، چون مصرف قرص آهن برای آنها سخت است. قطره آهن برای بچه به شکل مایعی با رنگ قرمز یا قهوهای تیره است. متاسفانه، یکی از عوارض جانبی رایج مصرف این مکمل ها، لک شدن دندانهای کودک است.
او افزود: مصرف قطره آهن با انواع آبمیوهها در کودکانی با سنین بالا هیچ گونه ممانعت ندارد و والدین میتوانند با آبمیوههایی با طعم سیب و پرتقال که حاوى ویتامین c هستند به افزایش جذب آهن بدن کودک خود کمک کنند.
این متخصص داخلی ادامه داد: پس از مصرف قطره آهن، سریعاً دهان و دندان کودک با مسواک و گاز مرطوب شستشو شود تا محیط دهان کودک کاملا از طعم و بوی قطره آهن پاکسازی شود، زیرا این قطره میتواند در صورت استمرار با محیط دهان باعث سیاهی و حتی تخریب دندانهای کودک شود.
پالیز تصریح کرد: در صورتی که شما برای کودک خود از قطره چکان استفاده میکنید، باید سعی کنید قطرهها را در انتهای دهان او بریزید.
این متخصص داخلی یادآوری کرد: به هر حال لکههای ایجاد شده بر روی دندانها به خاطر مصرف آهن موقتی هستند و معمولاً امکان پاک کردن آنها از طریق مسواک زدن با جوش شیرین یا محلول پر اکسید هیدروژن وجود دارد.
او در پایان گفت: به هیچ وجه از خمیر دندانها و دهان شویهها بدون تجویز پزشک برای پاکسازی سیاهی دندانها ناشی از قطره آهن اقدام نکنند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/